Girne Üniversitesi Deep Blue Projesinde Araştırmacıları Destekliyor

Wiem Bousella, Girne Üniversitesi ile üç aylık bir çevrimiçi proje çalışması gerçekleştiren Tunuslu genç bir araştırmacıdır. Ekoturizm, Biyolojik İstilalar ve Biyogüvenlik konularındaki çalışmalarını “Kneiss Adası’nda balıkçılık ve turizm yönetimi için balıkçılığın çeşitlendirilmesi, en iyi uygulama çerçevesi ve istilacı türlerin izlenmesi” üzerine geliştirmiştir. Deep Blue deneyimi hakkında şunları söyledi:

“Deep Blue Projesi ile yaşadığım deneyim çok olumluydu. Eşsiz bir deneyimdi ve şimdiye kadar yaptığım en iyi şeylerden biri olduğu ortaya çıktı ve bana bu fırsat verildiği için çok mutluyum. Bu deneyim genel olarak bazı yeni becerileri keşfetmemde bana çok yardımcı oldu. Bu çevrimiçi program, Deep Blue eğitmeni, ev sahibi kurum danışmanı Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Doç Dr. M. Fatih Hüseyinoğlu ve WWF Tunus ile ortaklık çerçevesinde haftalık çevrimiçi olarak izlenen bir uzaktan staj olarak geliştirildi. Bu deneyim, gelecekteki kariyerim için gerekli altyapıyı edinmek amacıyla araştırma bilgimi, çevre-koruma konularıyla ilgili mevzuatı olumlu yönde etkilemek için kullanmamı sağladı.”

Wiem şu anda, Ocak 2020’den beri Tunus’taki Sfax Üniversitesi Fen Fakültesi’nde doktora araştırmacısı olarak çalışmaktadır. Nisan 2021’den bu yana da Sfax Fen Fakültesi’nde Life Med Turtles projesinde bilimsel asistan olarak görev yapmaktadır.

Başarılarından dolayı Wiem’i tebrik ederiz!